lunes, 27 de mayo de 2013

UN INVESTIGADOR....FA PREGUNTES!!!

Amb una visita a la biblioteca del centre comença aquesta aventura. Els nins i nines de 5 anys cercam llibres d'animals. Els llegeixen a la seva manera perquè la lletra d'impremta encara no la dominen jeje. Miren les imtages que troben i van sorgint les primeres preguntes i intercanvis d'opinions. Tot queda anotat.
Tenim  moltes preguntes i ara ens falta saber contestar-les. Conversant surt que podem trobar informació a: ordinador, famílies, nins grans, llibres, televisió, mòbil i tablet. 

Què mengen les balenes? És dels primers dubtes que sorgeixen als alumnes. 
On viuen les balenes? Aquestes imatges mostren com estan mirant una bolla del món. "Les balenes viuen a la mar". Quina mar però? Veis que en tenim molta de mar al planeta Terra? "A vegades he vist balenes per devora els pingüins..." "Els pingüins viuen al pol nord!!" On està el pol nord? "On viu el pare noel!!" 

Per si fos poc ens han enviat una carta des d'un grup d'investigadors per demanar-nos ajuda per saber on es troben les balenes. Quins perills les poden haver fet canviar de casa. Són un grup que es diuen GREENPEACE que ja ens ajudarà n'Aurora que d'anglès en sap més que en Sebastià!!

Tenim un motiu per llegir, per pintar, per fer preguntes, per fer feina a casa, per manejar les tablets, per escriure,...Les balenes ens fan pensar!!

Seguirem informant de com va la cosa!





No hay comentarios:

Publicar un comentario