viernes, 26 de abril de 2013

RIALLES A PSICOMOTRICITAT

Fent neteja de les fotografies de fa temps, he trobat unes quantes imatges del començament de curs i de les jugades que es fan a les sessions de psicomotricitat.
Dins la psicomotricitat tenim unes normes que traspassen les parets del gimnàs:
- No fer mal
- Recollir
- Demanar la paraula
- No agafar les coses sense permís i compartir-les

Podríem dir que si aquestes tres normes bàsiques ja es treballen des de petits, seran unes persones d'aquelles que se'n diu que es passa gust d'estar amb elles. També es sol dir: TENEN EL CAP BEN AMOBLAT!!
Bromes a part, dins la psicomotricitat es treballa la percepció del propi
Un parell de nins i nines de 3 anys han triat construir. al mateix temps que construeixen imaginen i realitzen classificacions de formes geomètriques. Aquesta darrera part només la deim els adults, i queda millor dir: JUGAM AMB ELS PILONS. 



Zones de pas amb parts blanes, fortes, inestables,...diferents superfícies per experimentar diferents sensacions. Uns cons ens ajuden a cantar.


Una estona de descans o un joc de pares, mares i infants. Jugar com que som alguna cosa ens deixa crear i seguir la nostra imaginació. 


Aquí podem veure com uns quants companys s'han unit per construir el que varen descriure com un vaixell pirata. Una estona de feina per després jugar a botra, córrer i compartir com a pirates. 


Els disfrassos ens ajuden a entrar més fàcilment dins els jocs simbòlics. Són aquells en els que jugam com si fossim...el que la nostra imaginació ens deixa ser. Aprofitam aquest espai per recordar que si teniu qualque tela o prenda de vestir que no utilitzeu, a les sessions de psicomotricitat els trobam molta utilitat. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario